marți, 4 august 2015

Patut pentru copii – criterii de alegere


   Importanta unui patut pentru copii sigur si comod nu poate fi supraestimata. Aici copilul petrece mult timp de aceea confortul trebuie sa fie maxim, iar materialele folosite absolut inofensive. Primul pas pe care il va face parintele in alegerea patului e sa determine ce tip de patut ar fi potrivit pentru copilul sau.

   Iata care sunt principalele tipuri de patuturi pentru copii:

   Patut leagan. Desi este prevazut pentru copii mici de 3-6 luni, adesea poate fi utilizat pana la 1 an (pentru copii ai caror inaltimea este sub 80 de cm). Printre principalele avantaje ale acestui model pot fi enumarate dimensiunile mici si posibilitatea de leganare. 

   Patut clasic.  Este modelul cunoscut tuturor: un loc pentru dormit cu patru picioruse care este ingradit cu bare de protectie. Paturile moderne pentru copii sunt prezentate intr-o gama larga si sunt echipate cu functii suplimentare destinate sa imbunatateasca somnul copilului si sa faciliteze ingrijirea copilului. Patuturile clasice sunt destinate copiilor de la nastere pana la trei ani.

   Patut transformer. Este modelul care indeplineste functia unui pat si a inca a unui element de mobilier, de obicei masa pentru infasat sau comoda. Unele modele se pot transforma in mai multe elemente: pat pentru copil sau adolescent, masa si comoda. Paturile transformer sunt destinate copiilor de la nastere si pana la varsta de 6-7 ani.

   Patut pliabil. Aceste modele sunt produse din materiale usoare precum ar fi plastic, metal si textile speciale. Toate elementele se spala usor. Aceste patuturi sunt foarte comode in timpul calatoriilor. De obicei nu au nevoie de o saltea, dar la dorinta poate fi procurata si folosita.

   Paturile pliabile se deosebesc de dimensiunile clasice si sunt de obicei mai scurte dar mai late. La nivel de functionalitate, ele sunt la fel de practice ca si cele clasice: ele au nivelul inferior de amplasare a bebelusului pentru varsta de pana la 3 luni, elemente suplimentare precum ar fi masuta pentru infasat si rafturi pentru cosmetice, carusele muzicale, boneta si buzunar pentru maruntis.

   O gama variata de patuturi pentru copii in Chisinau la preturi mici poate fi gasita aici-
https://smadshop.md/ro/produse-copii/paturi-patut-copii-calitate/

luni, 29 iunie 2015

Beneficiile jocurilor cu LEGO

    Jocurile cu LEGO pasioneaza copiii foarte mult. Din piesele LEGO pot fi construite diferite jucarii: roboti, nave, avioane, case si altele. Constructorul LEGO are un aspect atractiv, piesele sale se asambleaza si se dezasambleaza usor si sunt placute la atingere. Insa, LEGO este mai mult decat distractiv, LEGO este o jucarie inteligenta. Jocurile LEGO ajuta la dezvoltarea diferitor calitati si abilitati, precum ar fi: gandirea si logica, motricitatea fina, imaginatia, invatarea culorilor, concentrarea atentiei.
    Un avantaj al LEGO este faptul ca seriile de jucarii pentru copii sunt produse in dependenta de categorie. In gama vasta a producatorului sunt jucarii pentru copii de 1,5 ani. Piesele lor sunt de dimensiuni marite pentru a putea fi asamblate cu usurinta de catre copiii mici a caror motricitate manuala inca nu este bine dezvoltata.

    Jucariile Lego se produc in Danemarca de mai mult de 50 de ani timp in care au cucerit dragostea copiilor si parintelor de cateva generatii. Mai multe informatii cu privire la avantajele pe care le au jocurile cu LEGO pentru copii de toate varstele pot fi gasite aici-
https://smadshop.md/ro/jocuri-cu-lego-mai-mult-decat-distractiv.html

Cum sa alegem o masinuta electrica pentru copii?

   Masinuta electrica este cel mai bun cadou pentru orice copil indiferent de varsta si gen. Masinutele electrice pentru copii sunt destinate copiilor care au varsta intre 2 si 10 ani. Si chiar daca s-ar parea ca e o jucarie doar pentru baieti, nu este asa. Fetitelor le place si lor sa conduca. Unele dintre ele simt un adevarat entuziasm in timpul mersului cu masina, fie si una pentru copii.
   Asadar, cum sa alegi o masinuta pentru copii? Nu este chiar atat de simplu luand in consideratie ce gama vasta de masinute este propusa pe piata Moldovei. SUV-uri, autoturisme, camioane, motociclete, ATV-uri – iata lista incompleta de vehiculelor pentru copii.  
Principalul criteriu de clasificare al masinutelor electrice este varsta copilului. Astfel, avem:
   Masinute electrice pentru copii de 2-4 ani. Copiii de aceasta varsta sunt inca prea mici pentru a putea conduce independent automobilul, fie si unul mic. Producatorii au luat in calcul acest aspect si au elaborat modele usoare (pana la 10 kg) si simple in exploatare. Aceste masinute sunt dotate cu o centura de siguranta si un maner prin intermediul caruia parintii pot corecta directia automobilului. Copilul il poate conduce prin intermediul volanului si a pedalei de gaz. Viteza maxima a acestui vehicul nu va depasi 3 km/h. Greutatea soferului nu trebuie sa depaseasca 20 kg.
   Masinute electrice pentru copii de 4-7 ani. Sunt modele mai complexe, al caror design este foarte asemanator cu prototipul lor. Masinutele pot si dotate cu una sau doua viteze si mersul inapoi. Aceste modele au o pedala suplimentara, cea de frana. Desi, la unele masinute aceasta poate sa lipseasca. In asemenea caz, franarea are loc cand inceteaza actiunea asupra pedalei de gaz. Acumulatorul cu care este dotat vehiculul poate atinge pana la 12 volti ceea ce ii permite sa lucreze continuu timp de 2 ore. Viteza maxima ajunge pana la 7-8 km/h. Greutatea acestei masinute este de pana la 20 kg.
  
   Masinute electrice pentru copii de 10 ani. Aceste modele sunt reproduceri aproape exacte ale masinelor reale. Unele modele pot avea si doua locuri. Greutatea acestora depaseste 30 de kg, respectiv se mareste si incarcatura pe care o pot suporta – pana la 50 kg. In aceste masini sunt instalate acumulatoate cu o capacitate de 12-24 volti. Aceasta permite marirea vitezei. Unele modele ale masinutelor electrice pot atinge o viteza de 20 km/h.

Masinute electrice in Moldova puteti la cele mai mici preturi aici-

https://smadshop.md/ro/produse-copii/masinute-electrice-copii-ieftine/

Scaun auto pentru copii - cum il alegi?

   
   Menirea scaunelor auto pentru copii este mentinerea copilului intr-o pozitie sigura in cazurile de ciocnire, franare neasteptata sau manevrare brusca a automobilului. Aceeasi functie o au si centurile de siguranta pentru adulti, despre necesitatea carora nici nu se mai pune problema. Se pare ca utilitatea scaunelor pentru copii nu este la fel de evidenta pentru ca multi parinti neglijeaza acest aspect. O fac in zadar. Statisticile arata ca scaunele auto pentru copii reduc traumatismele bebelusilor pana la 70-80%, a copiilor de 1-4 ani – pana la 47-54%, a celor de 5-9 ani – pana la 52%, in comparatie cu centurile de siguranta – 19%. Astfel, scaunele auto pentru copii sunt o modalitate eficienta de a asigura copilului securitatea.
    Pentru a proteja dreptul copilului la securitate, parintii din Moldova sunt obligati prin regulamentul rutier sa foloseasca scaune auto pentru copii.
Scaunul potrivit este acela care:
  • Corespunde standardelor internationale
  • Corespunde greutatii si intaltimii copilului
  • Este montat corect
   In tabelul de mai jos sunt  date care va vor ajuta sa gasiti anume acel scaun auto care se potriveste copilului dvs.


  Aici veti gasi un sortiment larg de scaune auto pentru copii la preturi mici in Moldova-
https://smadshop.md/ro/produse-copii/scaune-auto-copii-bebelusi-preturi/