marți, 4 august 2015

Patut pentru copii – criterii de alegere


   Importanta unui patut pentru copii sigur si comod nu poate fi supraestimata. Aici copilul petrece mult timp de aceea confortul trebuie sa fie maxim, iar materialele folosite absolut inofensive. Primul pas pe care il va face parintele in alegerea patului e sa determine ce tip de patut ar fi potrivit pentru copilul sau.

   Iata care sunt principalele tipuri de patuturi pentru copii:

   Patut leagan. Desi este prevazut pentru copii mici de 3-6 luni, adesea poate fi utilizat pana la 1 an (pentru copii ai caror inaltimea este sub 80 de cm). Printre principalele avantaje ale acestui model pot fi enumarate dimensiunile mici si posibilitatea de leganare. 

   Patut clasic.  Este modelul cunoscut tuturor: un loc pentru dormit cu patru picioruse care este ingradit cu bare de protectie. Paturile moderne pentru copii sunt prezentate intr-o gama larga si sunt echipate cu functii suplimentare destinate sa imbunatateasca somnul copilului si sa faciliteze ingrijirea copilului. Patuturile clasice sunt destinate copiilor de la nastere pana la trei ani.

   Patut transformer. Este modelul care indeplineste functia unui pat si a inca a unui element de mobilier, de obicei masa pentru infasat sau comoda. Unele modele se pot transforma in mai multe elemente: pat pentru copil sau adolescent, masa si comoda. Paturile transformer sunt destinate copiilor de la nastere si pana la varsta de 6-7 ani.

   Patut pliabil. Aceste modele sunt produse din materiale usoare precum ar fi plastic, metal si textile speciale. Toate elementele se spala usor. Aceste patuturi sunt foarte comode in timpul calatoriilor. De obicei nu au nevoie de o saltea, dar la dorinta poate fi procurata si folosita.

   Paturile pliabile se deosebesc de dimensiunile clasice si sunt de obicei mai scurte dar mai late. La nivel de functionalitate, ele sunt la fel de practice ca si cele clasice: ele au nivelul inferior de amplasare a bebelusului pentru varsta de pana la 3 luni, elemente suplimentare precum ar fi masuta pentru infasat si rafturi pentru cosmetice, carusele muzicale, boneta si buzunar pentru maruntis.

   O gama variata de patuturi pentru copii in Chisinau la preturi mici poate fi gasita aici-
https://smadshop.md/ro/produse-copii/paturi-patut-copii-calitate/